Jul i Amerika

Hej!

Så nu har jag firat en riktig Amerikansk jul, men innan jag berättar allt om det ska jag först berätta om dagarna innan.

I tisdags jobbade jag också hela dagen. Så jag och tjejerna pysslade lite på morgonen, sen åkte vi till postkontoret för att S skulle skicka ett brev till en kompis i Norge och sen åt vi lunch på ett café innan vi åkte till Golden Gate Park. Väl i parken kollade vi på några sovande buffalos och sen hoppade vi lite hage. Det var mysigt och vädret var underbart. Det var klarblå himmel, strålande sol och säkert 17 grader varmt. Kändes ju inte riktigt som dagen före julafton. När jag väl slutade på kvällen så åkte jag till en galleria för att fixa det sista inför alla julklappar. Det märktes att många var lika sena med all julklappshandling som jag för det var helt fullt med bilar. På kvällen sen skypade jag även med först mamma och Kalle, sen pappa och sen farmor och farfar. Mamma och Kalle öppnade båda sin julklappar från mig och de blev väldigt nöjda. Det var mysigt att få prata med alla sådär på morgonen.

10884749_10205653516763961_496018295_n 10893685_10205653516643958_228255515_n 10888029_10205653517123970_285997236_n

I onsdags, det vill säga julafton så hände inte så mycket. På förmiddagen skypade jag ytterligare en gång men denna gång med hela Miltonsläkten som firade jul hemma hos mina kusiner. Jag kollade på när de spelade en julklappslek och jag pratade sen även lite med alla och det var supermysigt. Kändes lite konstigt att inte vara med och lite orättvist att de hade en massa julmust som jag inte kunde smaka av. Sen under dagen slog jag in de sista klapparna, fixade de sista rimmen, gjorde julklappsetiketter (som ni ser på bilden nedan så gjorde jag mina egna). På kvällen gick vi sen hem till barnens mormor och åt middag där.

julklappstagar

Så, nu till juldagen. På morgonen kom en väldigt exalterad 8-åring in och hoppade i min säng för att jag skulle vakna. De har en tradition att ingen får gå ner till vardagsrummet förrän alla har vaknat. När vi kom ner så öppnade vi först alla presenter från tomten, där jag fick en liten bluetoothhögtalare, tack tomten! Sen åt vi frukost och öppnade julstrumporna, där jag fick lite godis och saft från IKEA (mmmmm). Vi gick sen in i vardagsrummet och öppnade alla andra presenter och jag fick en massa fina saker som jag verkligen inte förväntat mig, vilket var en jacka, två böcker, pannkaksmix, ett presentkort på nagelsalong, en tavla och ett armband och kubb (som var till hela familjen men jag fick öppna eftersom det är en svensk grej). Presenterna jag gav blev även väldigt lyckade. Lilltjejen fick ett par strumpbyxor med kaniner på knäna, en pusselbok och en påse bilar (bild finns i inlägg från 19:e december), S fick två böcker och en påse bilar, värdpappan fick en kokbok med recept till nyttig mat som man kan göra till hunden och värdmamman fick ett doftljus och en kortlek med 52 roliga saker man kan göra i bilen. Jag skrev även rim till alla och nedan kan ni se några exempel men ni får gissa till vilka paket de tillhör. Efter julklappsutdelning och lunch åkte vi till värdpappans syster för julmiddag. Det var en mysig dag och det var kul att se hur en Amerikansk jul firas. På kvällen skypade jag även en snabbis med pappa som åkte iväg på en retreat idag.

Julgran Presenter från värdfamiljen
Screen Shot 2014-12-26 at 21.44.37

Screen Shot 2014-12-26 at 21.44.41 Screen Shot 2014-12-26 at 21.45.03Idag var vi först på ett museum i Golden Gate Park och kollade på en utställning av Keith Haring som var lite sådär halvintressant enligt mig men det var kul att göra något. Sen har jag bara tagit det lugnt under dagen och strax ska jag skypa med mamma.

Juste, av Karin fick jag även ett jättefint halsband och att hon skänkt två sagoböcker till barn som verkligen behöver dem och av Camilla fick jag en massa smaskigt godis!

Present från KarinIMG_1769

På söndag morgon åker vi iväg på vår roadtrip till Arizona så jag vet inte om jag kommer uppdatera bloggen under tiden jag är borta. Jag vet inte ens om jag kommer ta med datorn. Vi får se helt enkelt. Annars så kommer det absolut en uppdatering så fort jag kommit tillbaka igen.

3 thoughts on “Jul i Amerika

  1. Hej älskling
    Vilka otroligt bra rim! Sanslöst bra! Och vad mycket presenter du fick. Roligt att du nu har firat en amerikansk jul :))
    Puss och kram från mig :>

    Like

  2. Hej mitt gulliga barnbarn. Tycker naturligtvis lika som mamma och pappa att det är härligt att höra att du har det bra, trivs, träffar svenska tjejer. Det var som du förstår en mysig julafton men det är klart att vi saknade och längtade efter dig. Såg på dina bilder att vintern och snön är långt borta. Här är det nästan full vinter med lite snö men inte så kallt. Runt jul hade vi snö men det har töat bort nu så nu är det barmark men lite kallt. I natt var det -9 men före jul hade jag nästan 16. Nu då jag skriver det här är du hemma från din Arizonaresa som jag hoppas att du upplevde som en spännande tripp. Jag måste ta mig i kragen och skriva till ditt värdfolk och berätta lite om det lilla landet i Europa och om den lilla staden jag bor i. Skriv och tala om du tycker jag kan göra det. Kari är med sin dotter och barnbarn i Trysil (Norge) och åker skidor. Blir borta en vecka.Nu går vi mot våren med ljusare och varmare väder, vilket gör att det är lättare att uthärda dom tre vintermånaderna. Slutar med att lova dig att vara lite mer på alerten och skriva oftare, tills dess önskar jag ett väldigt bra gott nytt år. Brukar till Rasmus kalla mig gubben farfar men nu säger jag till dig varma hälsningar från gubben morfar..

    Like

Leave a comment